– Jeg får full oversikt over informasjonen jeg trenger rett fra mobilen, sier Ronny Gjøse, CEO i Fly Chicken.
Restaurantkjeden Fly Chicken ble etablert i 2018 og har i dag 17 restauranter rundt om i Norge. I en bransje med høyt tempo kan små justeringer gi stor gevinst. For å få en bedre innsikt i hvilke tiltak de burde gjøre, ønsket ledelsen i Fly Chicken en samlet oversikt over nøkkeltallene.
Full oversikt til enhver tid
I restaurantbransjen er det tre tall du alltid må overvåke for å lykkes: Salg, varekost og personalkostnader. Sammen gir de en god oversikt over produktiviteten i bedriften.
Tallene endrer seg dag for dag, uke etter uke. For å kunne ta beslutninger fortløpende trengte Fly Chicken ferske tall i et «dashboard» – noe som er enklere sagt enn gjort når tallene ligger spredt på tvers av forskjellige systemer.
– Det var veldig tidkrevende å hente tallene manuelt. Jeg logget inn i regnskapssystemet for å hente varepriser og hva som er blitt kjøpt. Etterpå hentet jeg ut salgstall fra kassasystemet, og timer fra vaktplanleggingssystem før jeg sammenlignet dem, forklarer Stein Eriksen, CFO i Fly Chicken.
Nøkkeltall som totalomsetning, omsetning sammenlignet med budsjett, omsetning per restaurant og salg per arbeidstime er viktig. I tillegg har ledelsen behov for å analysere og sammenligne tall på tvers av lokasjonene.
Det ble for tidkrevende. Fly Chicken trengte én samlet rapport med alle nøkkeltallene.